Розвиток творчого потенціалу майбутнього вихователя в навчально-виховному процесі вищого навчального закладу

Автор(и)

  • Козак Т. В.

DOI:

https://doi.org/10.31392/ONP-npu-1.2021.03

Ключові слова:

творчість, педагогічна творчість, майбутній вихователь, особистість, творча діяльність

Анотація

Анотація. У статті досліджуються особливості сутності творчої особистості майбутнього вихователя, що є одним із завдань навчально-виховного процесу вищого навчального педагогічного університету, а також визначено значення та шляхи розвитку творчої особистості майбутнього вихователя на етапі сучасного розвитку суспільства, що є важливим чинником у навчально-виховному процесі вищого навчального педагогічного університету.
Проведено ґрунтовний аналіз зазначених дефініцій і на цій основі сформульовано визначення творчого потенціалу майбутніх вихователів. Творчий потенціал особистості майбутніх вихователів розглядається як внутрішнє джерело активності, здатність до саморозвитку в умовах творчої діяльності у процесі професійної діяльності. Визначено, що формування
творчого потенціалу майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти відбувається у процесі оволодіння способами професійної діяльності та механізмами опанування нею задля успішного її виконання.
Мета нашого дослідження полягає у висвітлені деяких аспектів проблеми формування творчої особистості майбутнього вихователя в навчально-виховному процесі вищого навчального закладу. Для розв’язання завдань у дослідженні використано комплекс переважно теоретичних методів (аналіз, синтез, узагальнення, систематизація, порівняння) отримання інформації та емпіричних відомостей проблеми формування творчої особистості майбут-
нього вихователя в навчально-виховному процесі вищого навчального закладу. Аналізується структура сприяння розвитку творчої особистості майбутнього вихователя, що базується в організації навчально-виховного процесу вищого навчального закладу. Звертається увага на цілісний педагогічний вмотивований вплив практико-орієнтовного аспекту навчально-виховного процесу щодо мобілізації творчих ресурсів студента як суб’єкта навчально-професійної діяльності.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-07